Afbeelding
Krediet: Fabrice Roux - Le Grain de Sable

Ceviche van mager vlees, granny apple, oesters uit Marennes-Oléron en groenten

Dit smakelijke en originele recept combineert de beroemde oesters uit Marennes-Oléron met de frisheid van granaatappel en passievrucht. Geniet ervan als voor- of hoofdgerecht!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g mager vlees zonder bot en huid
  • 16 nr. 2 oesters
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 passievruchten
  • 2 granny appels, in blokjes gesneden en in staafjes gesneden
  • een paar plantaardige oesters
  • Een paar plakjes roze radijs
  • Een paar druppels groene tabasco
  • Een beetje zout en peper

Bereiding

  1. Pel, ontkiem en blancheer het knoflookteentje 3 minuten in kokend water en meng met de olijfolie en de selderijstengels.
  2. Snijd het magere vlees in kleine blokjes.
  3. Open de oesters en hak ze grof. Meng ze voorzichtig met de vorige bereiding.
  4. Voeg citroensap, passievruchtpulp en -pitten, appelbrunoise en tabasco (naar smaak) toe.
  5. Schik op de borden en voeg de radijsjes, zeemirte en appelstaafjes toe.

Een recept van La route des saveurs maritimes

Dit recept wordt je aangeboden door chef Fabrice Roux. Ontdek zijn hele menu in restaurant Le Grain de Sable in Saint-Georges d'Oléron.